Ένας άνδρας συνελήφθη «έπειτα από μια αναταραχή» στο Γουέστμινστερ όπου κείτεται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Βρετανία. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ έτρεξε στα σκαλιά και μέχρι το βάθρο και άγγιξε το φέρετρο.

Η μητροπολιτική αστυνομία, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του «The Guardian» αντέδρασε άμεσα και συνέλαβε τον άνδρα. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (17/9), λίγες ώρες αφότου μέλη της βασιλικής οικογένειας πραγματοποίησαν αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο.

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, ο άνδρας πετάχτηκε από τη σειρά του – όπου ο κόσμος περιμένει για πάνω από δέκα ώρες μέχρι να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα – και κατευθύνθηκε στα σκαλιά κι έπειτα στο βάθρο και ακούμπησε το φέρετρο προτού τον σταματήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή της η Scotland Yard, επιβεβαίωσε πως έγινε «σύλληψη ύστερα από ένα περιστατικό αναταραχής». Πρόσθεσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη βρίσκεται υπό κράτηση. Τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα που έδειχναν ζωντανά εικόνα από το Γουέστμινστερ με το που αντιλήφθηκαν το συμβάν «έκοψαν» το πλάνο από το εσωτερικό και έδειξαν ζωντανή εικόνα εκτός του κοινοβουλίου.

Πηγή: newsbeast.gr