Οι πιο δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι στην Ευρώπη καταγράφονται στην πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή έκθεση της BNP Paribas Real Estate.

Η ετήσια έκθεση παρέχει «εικόνα» της κυκλοφορίας των πεζών σε κορυφαίες οδούς με καταστήματα λιανικής σε 34 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των 20 πρωτευουσών χωρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση, ο πιο δημοφιλής εμπορικός δρόμος στην Ευρώπη είναι η οδός Όξφορντ (Oxford Street) του Λονδίνου. Η Oxford Street κατέλαβε την πρώτη θέση με 72.700 επισκέπτες, ξεπερνώντας την Γκραν Βία (Gran Via) της Μαδρίτης κατά περίπου 12.000 επισκέπτες την ημέρα, με ημερήσιο ρυθμό 60.800 επισκεπτών, ενώ η Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ (Corso Vittorio Emanuele II) στο Μιλάνο συγκεντρώνει 54.600 επισκέπτες και η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων (Champs-Elysées) στο Παρίσι είναι στην πέμπτη θέση με 45.500 επισκέπτες.

Η Regent Street του Λονδίνου εντάχθηκε επίσης στη γενική λίστα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση αφού προσέλκυσε 56.900 επισκέπτες και ανακηρύχθηκε επίσης ο πιο δημοφιλής προορισμός πολυτελών καταστημάτων λιανικής στην Ευρώπη.

Πηγή; www.realestate.bnpparibas.com

«Το Λονδίνο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για το λιανικό εμπόριο. Η μακροχρόνια φήμη του ως κορυφαίου κέντρου αγορών ενισχύεται από την ευρύτερη πολιτιστική προσφορά της πόλης που περιλαμβάνει περιοχή με θέατρα, ιστορικά ορόσημα και μερικά από τα πιο υπέροχα πάρκα στην Ευρώπη» ανέφερε ο Γκάβιν Ρέντραπ, εκπρόσωπος στο Λονδίνο της εταιρείας συμβούλων ακινήτων, BNP Paribas Real Estate.

«Γνωρίζουμε ότι ο τομέας του λιανικού εμπορίου επλήγη περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειρότερης περιόδου της πανδημίας, αλλά παρά τις προκλήσεις, η Oxford Street και η Regent Street παραμένουν προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε. Ως εκ τούτου, και οι δύο συνεχίζουν να προσελκύουν ισχυρά brand, τα οποία είναι πόλος έλξης για επισκέπτες» σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι έχει αποκατασταθεί κάποιο επίπεδο κανονικότητας σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς: οι φυσικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσελκύουν , τα κέντρα των πόλεων αποδεικνύουν την ελκυστικότητα τους, μαζί με μερικά νέα μοντέλα λιανικής που εισάγονται με επιτυχία» ανέφερε ο Πάτρικ Ντελκόλ στέλεχος της BNP Paribas Real Estate.

Πηγή: newsbeast.gr