Η ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο το οποίο δείχνει μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ να βρίσκονται σε αποστολή στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να διασώσουν μία έγκυο, η οποία είχε λιποθυμήσει μέσα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Αστυνομίας, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Απριλίου, όταν οι αρχές έλαβαν κλήση για μία έγκυο, η οποία δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Τελικά εντοπίστηκε στο σπίτι της, όπου είχε λιποθυμήσει και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«”Με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα…”

Απόσπασμα από την αναφορά αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. 204-1/ Β αλλαγής, σχετικά με το συμβάν:

“… ο επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. 200Β-1 μας πληροφόρησε πως ο σύζυγός της είχε ενημερώσει το 100, αναφέροντας πως η εγκυμονούσα γυναίκα του είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ… αρχίσαμε να ασφαλίζουμε τον χώρο καθώς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται περίοικοι. Στο σημείο ήρθε και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με κωδικό Β2-2 … η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά. Η γυναίκα, κατά την παραμονή μας έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί μας…. ζητήσαμε το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μας ενισχύσει ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., με ειδικό εξοπλισμό για να παραβιάσουμε την πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρταεντοπίσαμε την γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την βοηθήσαμε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έφτασαν σταθμός Ε.Κ.Α.Β. και σταθμός Πυροσβεστικής… συνοδεύσαμε από κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 201-1 το ασθενοφόρο μέχρι το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ… περίπου στις 19:30 ώρα η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς”.

Το περιστατικό έγινε 03/04/2022 και ώρα 18:15 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής».

‘’Με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα…’’

‘’Με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα…’’Απόσπασμα από την αναφορά αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. 204-1/ Β αλλαγής, σχετικά με το συμβάν:‘’ … ο επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. 200Β-1 μας πληροφόρησε πως ο σύζυγός της είχε ενημερώσει το 100, αναφέροντας πως η εγκυμονούσα γυναίκα του είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ… αρχίσαμε να ασφαλίζουμε τον χώρο καθώς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται περίοικοι. Στο σημείο ήρθε και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με κωδικό Β2-2 … η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά. Η γυναίκα, κατά την παραμονή μας έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί μας…. ζητήσαμε το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μας ενισχύσει ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., με ειδικό εξοπλισμό για να παραβιάσουμε την πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα…εντοπίσαμε την γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την βοηθήσαμε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έφτασαν σταθμός Ε.Κ.Α.Β. και σταθμός Πυροσβεστικής… συνοδεύσαμε από κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 201-1 το ασθενοφόρο μέχρι το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ… περίπου στις 19:30 ώρα η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς. ‘’Το περιστατικό έγινε 03/04/2022 και ώρα 18:15 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Posted by Ελληνική Αστυνομία on Monday, April 11, 2022

Πηγή: newsbeast.gr