Μία ακόμη ανεμβολίαστη λεχώνα, η οποία διακομίστηκε επειγόντως στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, δίνει μάχη για τη ζωή της. Μετά την καισαρική, εκτός από την ίδια, διασωληνώθηκε και το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα.

Η 36χρονη βρίσκεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ενώ το νεογνό γεννήθηκε μόλις 1.400 γραμμάρια και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε θερμοκοιτίδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Την ίδια ώρα, αναφέρουν οι πληροφορίες, ένα βρέφος μόλις 12 ημερών νόσησε από τη μητέρα του και είναι επίσης διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν στη Voria.gr πως η 36χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη εισήχθη στο νοσοκομείο στην 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και επειδή η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε κρίσιμη, διασωληνώθηκε. Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε καισαρική τομή, προκειμένου να πάρουν το έμβρυο, το οποίο όμως διασωληνώθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, χωρίς ωστόσο να νοσεί από κορονοϊό. Η κατάσταση του βρέφους είναι αρκετά κρίσιμη καθώς γεννήθηκε μόλις 27 εβδομάδων.

Παράλληλα, διασωληνωμένες στις ΜΕΘ του νοσοκομείου παραμένουν και ακόμα δύο λεχώνες, ηλικίας 25 και 28 ετών από τη Δράμα και από τη Κατερίνη, αντίστοιχα.

«Είναι σπάνιο πράγμα να δούμε εμβολιασμένη έγκυο μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο και αυτό είναι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα», δήλωσε η Βικτώρια Μιχσάκλη, πρόεδρος Μαιών Θεσσαλονίκης.

«Η πρώτη λοίμωξη είναι αυτή που είναι η πιο βαριά. Η δεύτερη, η τρίτη… υπάρχει πάντα μια άμυνα του οργανισμού μας πολύ καλύτερη από το να μην έχουμε έρθει ποτέ σε επαφή με τον ιό. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε θωρακιστεί», ανέφερε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Πηγή: newsbeast.gr