Σε «μάστιγα» έχουν εξελιχθεί οι ληστείες σε χολιγουντιανό στιλ στη Βραζιλία. Μια ημέρα μετά το περιστατικό με την αρπαγή ομήρων, την ανταλλαγή πυρών και  τα… αδέσποτα χρήματα στον δρόμο, ένα νέο επεισόδιο -διαφορετικό- ήρθε να προστεθεί τη νύχτα της Τρίτης (01/12) προς Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, η νέα κινηματογραφική ληστεία τράπεζας με αρπαγή ομήρων, εκρηκτικά και βαριά όπλα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, σε μια πόλη στη βόρεια Βραζιλία.

Ένας όμηρος έπεσε νεκρός από πυρά και ένας άλλος κάτοικος της πόλης Καμετά τραυματίστηκε στο πόδι, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η Καμετά είναι μια πόλη με πληθυσμό 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιόμετρα νότια του Μπελέμ, της πρωτεύουσας της πολιτείας Παρά.

«Περισσότεροι από 20 κακοποιοί, βαριά οπλισμένοι, με μεγάλου διαμετρήματος όπλα, όπως τουφέκια» επιτέθηκαν σε ένα υποκατάστημα της κρατικής τράπεζας Banco do Brasil, εξήγησε ο γραμματέας Ασφαλείας της Παρά. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έκανε γνωστό το ποσό που άρπαξαν οι ληστές.

Βάσει των μαρτυριών από κατοίκους, στον ενημερωτικό ιστότοπο G1, πελάτες μπαρ, που παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, πιάστηκαν όμηροι και χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Αστυνομία βρήκε αργότερα ένα φορτηγάκι με εκρηκτικά, που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες σε έναν κοντινό δρόμο.

Μία ημέρα πριν, η πόλη Κρισιούμα έζησε μια νύχτα τρόμου. Καμία τριανταριά άνδρες εισέβαλαν σε μια τράπεζα ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, δεν υπήρξαν νεκροί.

Πηγή: newsbeast.gr