Στη δημοσκόπηση της MRB για το STAR η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται στις 15,9 μονάδες. Οι πολίτες απάντησαν για τον κορονοϊό, το εμβόλιο, αλλά και τη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με  τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,7%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ 25 2,7%.

Το «άλλο κόμμα» ακολουθεί στο 3,6%, 4,8% είναι το ποσοστό των λευκών, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,2%.

Οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, το 27,6% δήλωσε ότι συμφωνεί με τις εκδηλώσεις που έγιναν, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 41% στις ηλικίες 17 με 34.

Αντίστοιχα, το 50% του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το ίδιο. Σε ποσοστό  68% , οι πολίτες διαφώνησαν με τις εκδηλώσεις.

Όσον αφορά στις αιτίες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 48,4% δήλωσε πως για όλα φταίει ο τουρισμός. Το 42,8% το απέδωσε στην απειθαρχία ορισμένων πολιτών, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, σχεδόν το 40% στον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Εμβόλιο και Θεία Κοινωνία

Σχετικά με το εμβόλιο, το 52% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα το έκανε και το 37,7% ότι δε θα το έκανε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν θετικοί στον εμβολιασμό είναι 55 ετών και πάνω.

Τέλος, για τη Θεία Κοινωνία το 68% των Ελλήνων δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της μετάληψης. Πηγή: newsbeast.gr