«Θα παίξουμε FIFA;», είναι μια ερώτηση που έγινε αμέτρητες φορές από αμέτρητους ανθρώπους ανά τον πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά αυτό θα πρέπει να αλλάξει πλέον αφού από τον προσεχή Ιούλιο η σειρά videogames μετονομάζεται σε EA Sports FC και μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Η συνεργασία ανάμεσα σε EA SPORTS και FIFA, η οποία άρχισε πριν 30 χρόνια, ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι που βγήκε για τη φετινή σεζόν, το FIFA 22, είναι το τελευταίο με το όνομα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Από τη νέα σεζόν θα ονομάζεται, όπως προαναφέρθηκε, EA Sports FC, με τον γενικό διευθυντή της εταιείας, Καμ Γουέμπερ, να τονίζει πως η σειρά θα διατηρήσει τα δικαιώματα για περισσότερους από 19.000 παίκτες, περισσότερες από 700 ομάδες, περισσότερα απο 100 γήπεδα και περισσότερα από 30 πρωταθλήματα.

Όσο για τον λόγο που σταματάει η συνεργασία με τη FIFA, αυτός είναι καθαρά οικονομικός, αφού η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζήτησε ένα δισ. δολάρια για την επόμενη τετραετία, με την EA Sports να μη συμφωνεί.

Πηγή: newsbeast.gr