Την πρώτη της ύφεση εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, καθώς η πανδημία της COVID-19 έπληξε την κατανάλωση και την επιχειρηματική δραστηριότητα, καταγράφει η οικονομία της Ινδονησίας, στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, οδηγώντας στην απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 3,49% σε ετήσια βάση, καθώς οι μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι επενδύσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που επικαλείται το ΑΜΠΕ. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 3% ύστερα από συρρίκνωση κατά 5,32% το δεύτερο τρίμηνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Σρι Μουλγιάνι Ιντραουάτι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει», καταδεικνύοντας την σημαντική ανάκαμψη στο τριμηνιαίο ΑΕΠ την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη ύφεση της Ινδονησίας από την ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση το 1998 καταγράφεται την ώρα που η χώρα πασχίζει να περιορίσει την πανδημία του κορονοϊού. Στη χώρα καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr