Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Λος Άντζελες, με την τροπική καταιγίδα Κέι να βοηθά σημαντικά τους πυροσβέστες που επιχερούσαν στην περιοχή, καθώς έφερε καταγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά στο Φέρβιου περιορίστηκε κατά 40% το βράδυ του Σαββάτου, έχοντας νωρίτερα στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα, εν μέσω κύματος καύσωνα που έπληξε τις νοτιοδυτικές αμερικανικές πολιτείες, κάνοντας στάχτη 113.000 στρέμματα και καταστρέφοντας περισσότερα από 20 κτίρια.

Εξασθενημένη η τροπική καταιγίδα Κέι, η οποία την Πέμπτη έπληξε ως τυφώνας το Μεξικό προτού κατευθυνθεί βορειότερα, έφερε βροχή που συνέβαλε στην επιχείρηση πυρόσβεσης. «Η ένταση της πυρκαγιάς έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της υγρασίας από την τροπική καταιγίδα Κέι», ανέφερε η Υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια (Cal Fire).

Παράλληλα, όμως, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr