Ο τουρισμός αποτελεί τον καταλύτη για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας τονίζει με δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ της χώρας για το τρίτο τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων αναφέρει ότι η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, δηλαδή 5 δισ. περισσότερα από τις αρχικές προσδοκίες.

Όπως τονίζει ο υπουργός, «το μήνυμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η χώρα μας, μέσα από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η στήριξη του τουριστικού κλάδου από την ελληνική κυβέρνηση και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων τουρισμού απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν. Οι συμφωνίες που ήδη κλείνουμε, αλλά και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού στη χώρα μας που ενισχύουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν μας, μας κάνουν αισιόδοξους για το 2022. Με σκληρή δουλειά και με μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, παρά τις αντιξοότητες, θα δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με περισσότερα έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια».

Πηγή: newsbeast.gr