Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφηκαν 192.320 περιστατικά κορονοϊού και 380 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.181.889 διαγνωστικά τεστ, το 16,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, της Βενετίας και της Μπολόνια.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σήμερα βρίσκονται 1.688 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.500, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται τα επίσημα στοιχεία του σημερινού απολογισμού της γείτονος για την επιδημία.

Στη φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό (σ.σ. τα ενεργά κρούσματα δηλαδή), σε όλη την χώρα, είναι 2.626.590, προστίθεται.

Με βάση το τελευταίο αυτό στοιχείο, ίσως, η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει πως αρκετοί Ιταλοί ζουν ένα είδος «εκούσιας καραντίνας».

Βάσει των τελευταίων δεδομένων, τα οποία βασίζονται και σε ηλεκτρονικές εφαρμογές, «το 20% των πολιτών δουλεύει σε τηλεργασία και δεν μπαίνει, πλέον, στα καφέ – μπαρ των ιταλικών πόλεων» αναφέρει η εφημερίδα – πιθανότατα λόγω και του δισταγμού που προκαλεί στους πολίτες το ενδεχόμενο μόλυνσης, καθώς η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει.

Δίνοντας την εικόνα για τα κρούσματα στα σχολεία, ο Ιταλός υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό, από την πλευρά του, πως «το 93,4% των τάξεων της χώρας μας είναι γεμάτο μαθητές. Στο 13,1% προβλέπεται και παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως, για μέρος των μαθητών».

Από την Ένωση Λυκειαρχών της χώρας, υπογραμμίσθηκε ότι «οι τάξεις σε τηλεκπαίδευση αγγίζουν το 50% του συνόλου». Σύμφωνα με τον Πατρίτσιο Μπιάνκι, όμως, «πρόκειται για εκτιμήσεις οι οποίες στερούνται αριθμητικής βάσης».

Πηγή: newsbeast.gr