Στην Ολλανδία, η οποία έχει τεθεί σε αυστηρό lockdown εδώ και δύο εβδομάδες, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τις 10 Ιανουαρίου, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει υψηλός, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση επισήμανε ότι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία έχουν μειωθεί σημαντικά αφότου ξεκίνησε το lockdown, τον Δεκέμβριο. Τα δε σχολεία είχαν κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα από το σύνηθες για τις χειμερινές διακοπές, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Είναι καλά τα νέα για τους μαθητές και είναι σημαντικό για την ανάπτυξή τους και την ψυχική τους υγεία να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο», είπε ο υπουργός Παιδείας Άριε Σλομπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από την άλλη, τα επαγγελματικά σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν θα επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία αλλά θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, τουλάχιστον.

Μετάλλαξη όμικρον

Ξεπέρασαν τις 14 χιλιάδες τα νέα κρούσματα

Την περασμένη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει εξελιχθεί στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα.

Τα κρούσματα έχουν μειωθεί ελαφρά, συγκριτικά με τους αριθμούς ρεκόρ που καταγράφονταν τον Νοέμβριο, όμως παραμένουν υψηλά.

Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 14.000 νέες μολύνσεις, σημειώνει το Reuters.

«Δυστυχώς, παρά τα αυστηρά μέτρα, βλέπουμε αύξηση των μολύνσεων και αυτό σημαίνει ότι ανησυχούμε για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Επισημαίνεται πως πάνω από το 85% των ενήλικων Ολλανδών έχουν εμβολιαστεί, αλλά η εκστρατεία των αναμνηστικών δόσεων καθυστέρησε να ξεκινήσει.

Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, λίγο πάνω από το 24% είχε κάνει την αναμνηστική δόση, αν και ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας το ποσοστό ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Πηγή: newsbeast.gr