Στη δίνη της Όμικρον και της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 μιλησε στην ΕΡΤ η παιδίατρος Ζωή Σάκκου που πρωταγωνιστεί στην ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό παιδιών έναντι της Covid-19.

«Όπως γνωρίζουμε πλέον είναι ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν. Το ελπιδοφόρο είναι ότι νοσούν ηπιότερα αν κολλήσουν και οι σοβαρές παρενέργειες στα εμβολιασμένα άτομα είναι ελάχιστες», δήλωσε η κ. Σάκκου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ ΣΚ» η παιδίατρος τόνισε ότι «παρόλο που έχουμε πολλούς θανάτους τα παιδιά νοσούν πιο ήπια. Έχουμε αύξηση εισαγωγών αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες».

Σύμφωνα με την ίδια, «σε έναν εμβολιασμένο δεν θα δούμε τις παρενέργειες που θα δούμε σε ένα ανεμβολίαστο» είπε η παιδίατρος σχολιάζοντας τα αυξημένα περιστατικά στα παιδιά και τους εφήβους.

Η ίδια ήταν ιδιαίτερη καθησυχαστική για την ασφάλεια των εμβολίων: «Υπάρχει μεν το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο και ο διαβήτης που μπορεί να παρουσιαστεί στα παιδιά, αλλά δεν θα δούμε τις σοβαρές παρενέργειες και από την άλλη δεν θα αναχαιτίσουμε την εξάπλωση αυτού του… φαινομενικά αθώου ιού. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αθώος γιατί δεν τον ξέρουμε καλά».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το εμβόλιο καλύπτει κατά 90% στις περιπτώσεις σοβαρής νόσησης που στην τελική είναι το ζητούμενο».

Πηγή: newsbeast.gr