Μια «περίεργη» υπόθεση υιοθεσίας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών της Ζακύνθου τα τελευταία 24ωρα. Στην υπόθεση εμπλέκονται μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, ένα ανδρόγυνο από το νησί καθώς και η μητέρα του άνδρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από 15 ημέρες μια έγκυος γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής πήγε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για να γεννήσει, συνοδευόμενη από μία ηλικιωμένη Ζακυνθινή, τον γιο της και την σύζυγό του.

Η ηλικιωμένη είπε ότι η έγκυο εργαζόταν για την οικογένεια πριν από ένα χρόνο και πως εκείνοι την συμβούλευσαν να έρθει από τη Βουλγαρία για να γεννήσει στη Ζάκυνθο. Αμέσως, τα λεγόμενά της έβαλαν σε υποψίες τους γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όταν μάλιστα τους είπε πως ξέρει ότι η ετοιμόγεννη δεν θέλει το παιδί και θα το «πάρουν» ο γιος και η νύφη της και γι’ αυτό την συνοδεύουν, το νοσοκομείο ενημέρωσε την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία για τις υιοθεσίες και την Εισαγγελία. Η Εισαγγελία ζήτησε να παραμείνει στο νοσοκομείο η μητέρα και το παιδί, μέχρι να εκδοθεί απόφαση και πόρισμα από την κοινωνική υπηρεσία.

Η αρνητική απόφαση και οι απειλές

Η απόφαση ήταν αρνητική ως προς την υιοθεσία του βρέφους από το ζευγάρι, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο. Μετά απ’ αυτό η Εισαγγελία, αφού εξέτασε την υπόθεση και την συμπεριφορά της μητέρας απέναντι στο παιδί της, η οποία τη μία στιγμή ήθελε να το δώσει και την άλλη το μετάνιωνε, αποφάσισε να της πάρει τον γονεϊκό έλεγχο και το παιδί να μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Το νοσοκομείο ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας κατά την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης στην μητέρα από την Βουλγαρία, η οποία μόλις έμαθε ότι της αφαιρείται ο γονεϊκός έλεγχος και πως δεν μπορεί να το δώσει ούτε για υιοθεσία, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί ότι θα πετάξει το παιδί από το παράθυρο!

Τελικά αστυνομικοί και προσωπικό του νοσοκομείου πήραν το παιδί από τα χέρια της. Το αγοράκι που έχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος μεταφέρθηκε στην Αθήνα για εξετάσεις. Λίγη ώρα αργότερα η μητέρα, η οποία διατεινόταν ότι έχει κάνει άλλα τέσσερα παιδιά, μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί από το νοσοκομείο, βρήκε ευκαιρία, μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε. Τις πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης συνεχίζουν να διερευνούν οι αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr