Ο Brian Hawkins φωτογραφίζει αδιαλείπτως moonbows, ουράνια τόξα σε καταρράκτες υπό το ως της σελήνης, ένα θέαμα άκρως εντυπωσιακό. Βασικό πεδίο δράσης του είναι το Εθνικό Πάρκο Yosemite, όπου ο αφρός από τους καταρράκτες δέχεται αρκετό φεγγαρόφωτο για να δημιουργεί αυτό το ειδικό φαινόμενο.

Η πολυετής εμπειρία του Αμερικανού φωτογράφου τού έχει δώσει τέτοιον βαθμό ειδίκευσης που έχει ετοιμάσει και ένα σάιτ στο οποίο μοιράζεται τα ευρήματά του www.yosemitemoonbow.com. «Στην πράξη, είναι πιο εύκολο να τα δεις σε μια ξάστερη βραδιά όταν η σελήνη είναι σχεδόν γεμάτη και στέκεσαι κοντά στην αχλή του καταρράκτη. Θα συνιστούσα να παρατηρείς από τη στιγμή που η σελήνη απέχει δυο μέρες από το να είναι 100% γεμάτη. Αν είσαι αρκετά τυχερός να το αιχμαλωτίσεις με τον φακό σου, τα moonbows στη διάρκεια μιας υπερπανσελήνου είναι ακόμη πιο έντονα» συμβουλεύει.

«Στο ανθρώπινο μάτι, τα moonbows τυπικά δείχνουν αδιάφορα και άχρωμα, εμφανιζόμενα σαν ένα γκρίζο τόξο μέσα στην αχλή του καταρράκτη. Αυτό, επειδή η χρωματική ευαισθησία της ανθρώπινης όρασης είναι μειωμένη σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού» εξηγεί.

Σε μια εντυπωσιακή ταινία μικρού μήκους, την οποία ετοίμαζε από το 2016, ο Hawkins μάς δίνει τη δυνατότητα να δούμε σε πραγματικό χρόνο αυτά τα «ουράνια τόξα υπό το σεληνόφως».

Πηγή: newsbeast.gr